‘Het is een oude straat. Een lange straat. En soms een smalle straat, de Hoge Molenstraat.’

Zo begon afgelopen vrijdag het vorige FotoStukje. En nu wéér een foto en een stukje over hetzelfde straatje, hoor ik u denken. Jawel, want middels dit stukje wil ik u graag bedanken voor uw reacties. U hebt namelijk massaal gereageerd op dit stukje, bent helemaal losgegaan op ZierikNieuws en hebt Facebook als een open riool gebruikt om uw frustraties te lozen aangaande de asociale man en het verkeer in de binnenstad.

Niet dus, behalve het feit dat u het stukje massaal heeft gelezen, niets van dit alles. U hebt bijna niet gereageerd en hebt u niet laten verleiden tot gescheld of ongenuanceerde stellingnames. U was voorbeeldig. U wordt bedankt. Want dit is precies zoals ik afgelopen vrijdagochtend had voorspeld toen een kennis uit de Randstad mij zei dat er waarschijnlijk nogal fel op het stukje gereageerd zou worden.

Goed, ik blufte met deze opmerking meer nog dan een professioneel pokeraar.

Ik pareerde zijn stelling met de kanttekening dat ik de inwoners van Zeeland en dan met name die van Schouwen-Duiveland, beschaafder inschatte dan de gemiddelde Randstedeling. Goed, ik blufte met deze opmerking meer nog dan een professioneel pokeraar, maar ik durfde de stelling desalniettemin wel aan.

Het gesprek met de kennis leidde uiteindelijk tot een weddenschap welke ik dus mede dankzij u heb mogen winnen. Binnenkort zal ik dan ook op u proosten, met een goed glas, nog nader uit te kiezen, single malt whisky. U wordt dus bij deze nogmaals bedankt.

Overigens, en dit geheel terzijde, is de man die op de foto van het vorige stukje voor de auto loopt, direct door de fotograaf op zijn gedrag aangesproken. Die man is namelijk de schrijver van dit stukje.

 

[192]

 

Mollenstreken
Eigenwijs

Pin It on Pinterest