Beeldcolumn

Colofon

Joop van Houdt

is al meer dan 35 jaar beroepsfotograaf. In het verleden was hij werkzaam voor de Zierikzeesche Nieuwsbode. Zijn totale archief over deze periode heeft hij overhandigd aan het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland. Momenteel is Joop gespecialiseerd in reclame- en luchtfotografie en het maken van bedrijfsfilms.

J. Droes

is een pseudoniem waaronder S de Jong kleine stukjes en columns schrijft. Zijn columns verschenen onder zijn eigen naam van 2010 tot 2013 op Zeelandcolumn.nl en van eind 2012 tot eind 2013 in de weekkrant Wereldregio. Sindsdien schrijft hij vierwekelijks een FotoStukje in de Inwonerskrant en twee keer per week op deze website. In 2011 en 2012 was hij vaste columnist bij het radioprogramma ‘De Vrijdag’ op Radio Schouwen-Duiveland en droeg hij wekelijks zijn column voor in de rubriek ‘Schouwen op de Keeper beschouwd.’  Voor het programma ‘De Zomertoer’ schrijft hij elk jaar wekelijks een column.

Disclaimer

DisclaimerFotoStukjes zijn foto’s gecombineerd met een korte tekst. Het kan dan ook voorkomen dat u bent gefotografeerd en uzelf terug ziet op deze website.

U heeft als gefotografeerde persoon een z.g.n. portretrecht. In dit geval maken we portretten (foto’s) zonder opdracht. Deze foto’s mogen gepubliceerd worden tenzij dit het redelijk belang van de geportretteerde schendt. De fotograaf moet zelf inschatten of publicatie nadelig zou zijn voor de mensen op de foto (art. 21 Auteurswet). Als dat zo is, dan mag hij/zij niet publiceren.

De wet zegt dat de geportretteerde een “redelijk belang” moet kunnen inroepen tegen publicatie. De vraag wat nu zo’n “redelijk belang” is, is in de jurisprudentie beantwoord. De belangrijkste belangen zijn het financieel belang en het privacybelang. Ongewenste publicatie van portretten met naakt of erotiek zijn bijvoorbeeld vrijwel altijd tegen het redelijk belang van de geportretteerde. Een bekende persoon kan in veel gevallen geld vragen voor gebruik van zijn portret. Een foto met zijn gezicht er op mag dan niet zomaar worden gepubliceerd.

Belangrijk: Mocht u vinden dat uw portretrecht geschaad is en er sprake is van schending van het redelijke belang, neem dan via het contactformulier contact met ons op zodat wij de foto’s waar u op afgebeeld staat direct kunnen verwijderen.

Fotografie

Alle op deze website gepubliceerde foto’s zijn gemaakt door Joop van Houdt, tenzij anders vermeld.

Teksten

Alle teksten op deze website zijn geschreven door J. Droes.

Copyright

Op alle foto’s en teksten rust copyright. Dit betekent dat de teksten en de foto’s niet zonder toestemming van de auteur of fotograaf voor ook maar enig ander doel dan Fotostukjes gebruikt mogen worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur of fotograaf.

Website

De website is gemaakt en wordt onderhouden door J. Droes.

Neem contact met ons op

13 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This