Het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland heeft sinds vanmorgen vroeg de noodtoestand voor Noordgouwe afgekondigd. Inwoners van Noordgouwe kunnen hun dorp niet meer in of uit. Burgemeester Rabelink heeft nog niet gereageerd. Volgens Wereldregio is er sprake van een substantiële dreiging van mollenstreken. Het dreigingsniveau is inmiddels opgeschaald naar 17. Daarnaast is volgens de krant, voor alle inwoners op Schouwen-Duiveland code oranje van kracht.

Op de Facebookpagina’s Zieriknieuws en BrouwNieuws wordt gesuggereerd dat het hier om de jaarlijkse oefening van mariniers gaat. Vorig jaar streken ook al ruim 400 militairen waarvan 220 mariniers neer in dit gebied. Daar er in de wijde omgeving geen marinier te zien was, werd deze berichtgeving afgedaan als nepnieuws. Dit tot grote woede van founder en hoofdredacteur Martin Glerum die meerdere malen heeft benadrukt dat de mariniers door hun camouflage niet zichtbaar zijn.

Dit tot grote woede van founder en hoofdredacteur Martin Glerum….

Andere welingelichte bronnen spreken echter over opnames voor het programma ‘Wie is de mol? 2018’. Dit zou ook de afzettingen kunnen verklaren daar de opnames op geheime locaties worden opgenomen. Eerder al werd boerin Bertie Steur hier gesignaleerd. De geruchten gaan dat zij als ex-deelnemer aan ‘Boer zoekt Vrouw’ en winnares van ‘Expeditie Robinson’ gevraagd zou aan ‘Wie is de mol’ deel te nemen. Alleen zij zou nog in staat zijn om de kijkcijfers enigszins te verhogen. Ze wilde hier desgevraagd geen commentaar op geven. Wel zei ze dat Thomas Cammaert en Sanne Wallis de Vries zich zeer verdacht gedroegen. Waar dit op sloeg was ons niet geheel duidelijk.

De naast Steur andere gesignaleerde BN-ers zijn, zoals dat een mol betaamt, direct ondergedoken. Hun aanwezigheid heeft echter wel sporen achter gelaten.

 

[193]

 

Trap
Bedankt

Pin It on Pinterest