Den Haag – Van onze politieke verslaggever

Uitspraken van fractieleider Alexander Pechtold tijdens achterkamertjesoverleg met Rutte in het torentje, hebben geleid tot het plotselinge vertrek van de D66-voorman. Het overleg zou zijn uitgelopen op een ware verbale veldslag die op het Buitenhof hoorbaar was. Pechtold die in eerste instantie verheugd was ingegaan op de uitnodiging voor het achterkamertjesoverleg (waarin vele extra miljarden zouden worden verdeeld), stond niet veel later met z’n koffer op het Binnenhof. Volgens omstanders maakte hij als aandenken nog een paar foto’s.

Bronnen rond de premier bevestigen dat Pechtold de extra miljarden aan drank en vrouwen op willen maken.

Niet. Normaal.

Zou Rutte hebben gezegd. Volgens Pechtold echter Heel. Normaal. Hij verwees daarbij naar de minister van Financiën Dijselbloem, die hetzelfde vorige week in het Europees Parlement had gezegd.

Extra miljarden aan drank en vrouwen opmaken.

Alexander Pechtold

Hoewel er door beide partijen nog geen officieel commentaar gegeven is, wees een woordvoerder van Pechtold tussen de regels door fijntjes op het opvliegende karakter van onze premier.

Rutte zou Pechtold hebben toegesnauwd: ‘Pleurt op, man!’ Voor Pechtold de spreekwoordelijke druppel, die dus leidde tot een zeer emotioneel vertrek.

Politiek Den Haag reageerde geschokt en verrast. Pechtold wordt over het algemeen beschouwd als de keizer van het achterkamertjesoverleg. Afgelopen vrijdag heeft hij nog met GroenLinks fractieleider Klaver bij Ming Kee, een Chinees eethuisje dat in Den Haag bekend staat als Jesse’s Toko, geluncht.

 

[202]

 

CBNC

k heb de stickertjes met afkortingen die op de grond geplakt zijn eerder gezien. Dat was vlak na de aanslagen op o.a. Le Bataclan te Parijs. Op het Place de la République stonden toen nog, naast de haast ontelbare politiebusjes, vele...

Privé

Je hoort het steeds vaker: ‘Ik heb niets te verbergen’. Onlangs hoorde ik het mijn zoon nog zeggen. ‘Echt niet’, vroeg ik hem. ‘Nee hoor, waarom zou ik iets te verbergen hebben?’ ‘Nou ja, kan toch’, probeerde ik. ‘Jeetje pa, jij deed vroeger al...

Silhouet

Het is gelukkig een silhouet dat nogal iets vertekend is. Ik weet dat omdat ik erbij was toen de foto tijdens een maaltijd door Joop is gemaakt. Joop en ik eten op regelmatige basis, dat wil zeggen een keer in de een of twee maanden, uit....

CBNC

...

Pech(told)

...

Privé

...

Silhouet

...

Gewaarwording

...

Bordenwasser

...

Dram

...

Zonder

...

Verliefd

...

Trap

...
CBNC
Privé

Pin It on Pinterest