HHet is gelukkig een silhouet dat nogal iets vertekend is. Ik weet dat omdat ik erbij was toen de foto tijdens een maaltijd door Joop is gemaakt. Joop en ik eten op regelmatige basis, dat wil zeggen een keer in de een of twee maanden, uit. Om bij te praten, van het eten te genieten en om over van alles en nog wat, maar veelal over fotografie, te praten.

Maar gezien het feit dat Joop, zoals dat een vakfotograaf betaamt, altijd een van z’n camera’s bij zich heeft, kan je er de donder op zeggen dat hij altijd wel een paar foto’s van je neemt. Zoals deze dus, of lopend door een verlaten straatje in Zierikzee of Zonnemaire. Weinig flatteuze foto’s dus. Ik hoor mijn moeder al roepen als ze dit stukje leest: ‘Rug recht, rechtop zitten jongen!’ Foto’s die je enkele dagen later in je mailbox vindt om er een FotoStukje bij te schrijven. Een soort cameo dus.

Ik hoor mijn moeder al roepen als ze dit stukje leest: ‘Rug recht, rechtop zitten jongen!’

Nu ben ik gelukkig niet al te ijdel en vind ik het niet zo erg om ongedwongen gefotografeerd te worden. Maar vandaag is dat anders. Vanavond wil ik in stijl gefotografeerd worden. Ik heb voor de gelegenheid een smoking gehuurd, compleet met puntkraag deluxe colbert en lakschoenen. Dresscode: Black Tie. Waarom? Omdat we begin 2015 met FotoStukjes zijn begonnen en u sinds die tijd bijna elke week op dinsdag en vrijdag, een stukje met foto heeft kunnen lezen. En omdat dit het 200ste stukje is, hebben we wel iets te vieren. Joop heeft de eer om vanavond te mogen betalen. Dus als u een fotograaf en een man in smoking bij de patatboer ziet staan, dan is de kans zeer groot dat wij de zaak hebben afgehuurd!

 

[200]

 

Privé
Gewaarwording

Pin It on Pinterest