Een wolk is een vreemd fenomeen. Strikt genomen is het natuurlijk niet meer dan een waterdruppels die hoog in de lucht zweven. Maar dat is de wetenschappelijke verklaring. De menselijke, emotionele verhouding tot de wolken is vele malen interessanter. Meteorologen zijn de grootste kenners van wolken. Zij classificeren de wolken zelfs in allerlei, voor mij, onduidelijke groepen en sub groepen. Eerlijk gezegd zie ik het verschil ook niet tussen al die wolken.

Een kennisje van mij die veel fotografeert, ziet nooit wolken, ze ziet mooie luchten. Zij kan dan weer lyrisch zijn over die mooie Zeeuwse luchten die altijd weer anders zijn. En met een geslaagde foto kan ze heel blij en dus in de wolken zijn.

Zij classificeren de wolken zelfs in allerlei, voor mij, onduidelijke groepen en sub groepen.

Tsja, de wolken spelen ook een rol van betekenis in onze taal. Zo kunnen donkere wolken zich samenpakken of is er geen wolkje aan de lucht. Het komt zelfs voor dat er een wolk van een baby is geboren. En als je op een roze wolk zit, dan ben je verliefd. Maar let wel op, verliefdheid kan net als een wolk zomaar voorbijdrijven.

 

[184]

 

Spulletjes
Kibbeling

Pin It on Pinterest